Eu voi incepe prin a va spune ca ingrijirile plecau de la baita.
Ii faceam baita ac si cum era un copil normal....nu feream gatutul si gastrostoma de apa si sapun, ba din contra mereu o spalam de parca nu ar fi avut nimic.
La gatut ii puneam pansamete sau chiar absorbante de jur imprejurul gatutului numai cand ieseam la plimbarica, deoarece cand stateam in casa o lasam mereu aerisita la esofagostoma...
Nu aveam un pansament la gastrostoma, insa il tineam lipit de pielicica cu vreo 2 cm mai sus de locul unde era fixata,tot pentru a tine locul aerisit.
De cate ori o hraneam pe daria de atatea ori ii dadeam un biberon cu putin laptic sau apa....sa bea, pentru ca al ei creieras sa-si dea seama ca atunci cand papa pe gurita se hraneste si sa nu cumva sa avem probleme la mancat, in momentul in care renuntam la furtunas.Ne putea refuza biberonul.
Ii dadeam vigantoletten, ii dadeam siropel pentru imunitate, nu pot spune ca am avut un mod exagerat de ingrijire,insa cu ce aveam mare grija erau seringile cu care o hraneam....pentru ca in momentul in care le fierbeam mergeau foarte greu, aveam mai multe si asa...erau mereu noi si curate, fara posibilitatea unei fermentatii, un microb care sa-si faca de cap.
O hraneam intrun interval de o ora, o data la 3-4 ore, in functie de starea ei...niciodata nu am urmat un program bine stabilit, nu-mi permiteam sa-i fortez stomacelul.Inainte de a o hrani trageam cu seringa sa vad cat mai are in stomacel.... si asa stiam daca ii dau mai putin...sau cantitatea obisnuita de laptic pe care ea o primea.
Cand plecam la plimbare aveam comprese sterile si leucoplast cu mine, pentru a o schimba la gatisor, ca nu cumva sa ramana mult timp uda si sa raceasca la plamanasi, care deja erau intro stare fragila.
Dupa cum puteti observa nu e greu sa-ngrijesti un copil cu atrezie, situatia te-ntareste, facand sa para totul atat de usor.
Prima ei masa din zi, era pe la 6-7 dimineata si ultima la 24 in timpul noptii.
Am avut seringi de toate marimile pentru curatarea furtunului dupa fiecare masa si m-au ajutat sa dozez hrana foarte usor.
O sticluta biberon este de mare ajutor pentru prepararea lapticului (masurare) si ba chiar EU VA SPUN DIN EXPERIENTA sa invatati bebelusul sa manance cu biberonul.Eu de cate ori o hraneam pe gastrostoma sotul meu ii tinea biberonul si ea bea cu gurita, lichidul iesind pe la gatisor.
In momentul in care am ajuns in Germania a fost o foarte mare surpriza pentru Medici ca Daria stia sa pape si nu a fost nevoie de un logoped care sa o invete sa pape.
Medicii din Romnaia nu recomanda hranitul pe gurita. Sincer mi se pare o aberatie, eu netinand cont de acest lucru am avut un avantaj pentru ca fetita mea a reusit sa pape foarte bine dupa operatia din Germania.Medicii nemti recomanda hranitul pe gurita a bebelusului in timpul hranirii pe gastrostoma pentru ca el sa-nvete ca starea de satietate vine cu mancatul pe gurita.
Au fost probleme cu copii care “stiind” ca nu trebuie sa pape pe gurita ca ei oricum sunt satuli cand sunt hraniti, nu au vrut sa accepte biberonul, cand a trebuit sa-si foloseasca gurita.In astfel de cazuri este nevoie de un logoped si de o perioada lunga de timp pentru recuperari, sa-nvete copilul sa manance.
Baita acestor bebelusi o faceti normala, fara sa va ganditi ca intra apa pe gastrostoma, sau pe la gatisor.
Eu am sapun cu glicerina doar pentru ea, nu il mai foloseste absolut nimeni si o spalam in jurul furtunasului cu apa si sapun, asa cum o spalam si la gatisor.Apa nu puneam foarte multa in albiuta doar doua bidoane jumatate de 2litri, frectia intradevar pe noi ne-a sarit,nu i-am facut niciodata frectie la baita ea fiind deja destul de marcata(injectii operatiile…etc.)
Daca cititi aceasta pagina inseamna ca, aveti o astfel de problema sau cunoasteti pe cineva in situatie. Noi, parintii care deja am trecut prin situatie ,vrem sa va oferim date despre aceasta malformatie si cazuri de reusite. Veti gasi si metodele nostre de cum ne-am ingrijit copii....de altfel un lucru foarte important pentru sanatatea bebelusului dumneavoastra.
ingerasii

Persoane interesate
Sponsori
Despre noi !
Un grup de parinti ,care au trecut prin incercari foarte grele.
Am invatat ce-i disperarea, teama, nesiguranta.Asta, ne-a facut sa facem un blog comun, despre copii nostri, ca in momentul in care veti cauta informatii sa le aveti pe toate la un loc, sa nu cautati pe toate paginile...de net.
Pagina noastra de blog va poate oferi ceea ce aveti nevoie.
Cel mai important este sa aveti nadejde ca in final totul va fii bine.Din experienta va spunem ca stim prin ce treceti si tot din experienta va spunem...MINUNILE EXISTA...aveti nadejde ca veti avea parte de o minune.
Am invatat ce-i disperarea, teama, nesiguranta.Asta, ne-a facut sa facem un blog comun, despre copii nostri, ca in momentul in care veti cauta informatii sa le aveti pe toate la un loc, sa nu cautati pe toate paginile...de net.
Pagina noastra de blog va poate oferi ceea ce aveti nevoie.
Cel mai important este sa aveti nadejde ca in final totul va fii bine.Din experienta va spunem ca stim prin ce treceti si tot din experienta va spunem...MINUNILE EXISTA...aveti nadejde ca veti avea parte de o minune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu